Kabelfabriek_MNS1961-copy.jpg

In samenwerking met de gemeente Delft en TU Delft is vanuit Sterk Techniek Onderwijs Haaglanden gestart met een pilot voor een vernieuwde aanpak in het kader van het Lerarentekort.

Onze aanpak richt zich op het inzetten van mensen die 6 tot 8 uur per week les willen geven op een voortgezet onderwijsschool in de bèta-techniekvakken, naast hun studie of loopbaan in het bedrijfsleven.

We hebben aan scholen uit ons netwerk in Haaglanden gevraagd welke expertise zij voor het volgend schooljaar nodig hebben. Dat kan een bepaalde expertise bij een vak zijn (bijvoorbeeld pneumatiek) of een gebrek aan een docent om een bepaald vak te geven (bijvoorbeeld Wiskunde of Pie-vakken).

Community van/voor (potentiële) docenten en experts

Onderdeel van het experiment is dat wij vanaf het nieuwe schooljaar maandelijks bijeenkomsten faciliteren, waar wij huidige en nieuwe belangstellenden uitnodigen. Zo ontstaat er een community van belangstellenden voor het onderwijs; het is onze taak om ze te behouden. Op de bijeenkomst delen wij in ieder geval de vraag om expertise van de scholen.

Bekijk hier de film over de eerste werksessies. Heb je zelf een achtergrond vanuit het werkveld, heb je een passie voor onderwijs of allebei? Sluit je aan, lever een bijdrage en maak kennis met het onderwijs.