technohub-over.jpg

Gemeente Delft, TU Delft en Sterk Techniekonderwijs Haaglanden werken samen aan beter bèta-onderwijs via Technohub Delft.

In 2018 zette Renée Prins het voortgezet onderwijs, het hoger onderwijs en belanghebbenden aan tafel bij de TU Delft. In werksessies werd er gedacht over het verbeteren van het onderwijs en over oplossingen voor het docententekort in de bètavakken. Hoe kan het wél? En wat kunnen we doen?

Sommige van deze ideeën die in deze werksessies zijn in de loop der jaren uitgevoerd of geprobeerd. Eén plan vroeg om meer uitwerking. TechnoHub Delft voert dit nu uit op experimentele basis samen met een enthousiaste club mensen met een passie voor onderwijs.

renee-prins-technohub-delft.jpg

Renée is als programmamanager verbonden aan Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en Sterk Techniekonderwijs Haaglanden. Het koppelen van onderwijs en bedrijfsleven maakt de wereld van techniek en het docentschap interessanter.

Renée Prins

Vanuit Sterk Techniekonderwijs Haaglanden en als teamleider op het Stanislascollege zet Jacqueline zich in om het technisch onderwijs te verbeteren. Haar school werkt samen met mbo’s en basisscholen in de regio om een doorlopende leerlijn te creëren.

Jacqueline de Boer

technohub-jacqueline-de-boer.jpg
technohub-delft-amber-leeman.jpg

Amber is als ontwerper bij De Kabelfabriek al langer betrokken bij het docententekort. Zo stelde zij ook de eerdere publicatie hierover samen. Daarnaast is ze betrokken bij andere onderwijs-gerelateerde projecten.

Amber Leeman