Bijeenkomst van Technohub Delft

“Niets is zo praktisch als een goede theorie,” legt Hanno van Keulen, opleidingsdirecteur van de docentenopleiding van de TU Delft uit aan een groep van zo’n 25 studenten. Op uitnodiging van NUVO en in samenwerking met Technohub Delft volgen zij een “Crash Course didactiek” voordat zij hun eerste stappen in het onderwijs te zetten als huiswerkbegeleiders.

De samenwerking is door Technohub tot stand gekomen. Niet alleen om studenten een betere voorbereiding te geven op het onderwijs, maar ook zodat de studenten op een makkelijke manier kunnen aanhaken bij het initiatief, mochten zij warm lopen voor een onderwijsbaan op een langere termijn.

Tot nu toe zijn de reacties van de studenten positief en optimistisch, zelfs nadat thema’s als geweld op school, privacy en social-media-misbruik voorbij komen. Hierover krijgen zij tips van de oprichters van NUVO, van Jaqueline de Boer, teamleider bij het Stanislas, en van Hanno van Keulen. “Wat je gaat ontdekken is dat als iets werkt, je het jezelf heel snel eigen zult maken. Er is op die manier veel over jezelf te ontdekken. Het onderwijs is ook voor jezelf heel leerzaam.”